Annons

Miljödomstolen nekar sopdispens

Hässleholm • Publicerad 19 januari 2004

Även Miljödomstolen säger nej till en Kålleredsbo som sökt dispens från kommunal sophämtning vid sin fritidsfastighet i Lyckebygget i Häss-leholms kommun.

Tidigare har såväl miljönämnden i Hässleholm som länsstyrelsen sagt nej till mannens begäran trots att han hävdat att det inte bildas några sopor vid hans fritidsfastighet som han och hans familj bor på två till fem månader per år.

Annons

Brännbara matförpackningar eldar familjen upp i kaminen. Glas- och plåtburkar och plast tar familjen med till affärens återvinningsbehållare.

– En sammanlagd vistelse i fritidsbostaden på två till fem månader per år måste rimligen ge upphov till en viss mängd avfall. Fastighetsägaren har inte heller visat att han kan hantera avfall från fastigheten på ett sätt som är betryggande för människors hälsa och miljö. Överklagandet ska därför avslås, säger miljödomstolen.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons