Annons

Mobila hem för nordsvensk vinter

"Man ska ha husvagn" tycker de som samlats på klubbmöte på Hässleholsgården i veckan. Välisolerade, som tål nordsvenskt vinterväder.
Hässleholm • Publicerad 10 juli 2008
Cees och Mieke Spaans pyntar sig i den holländska nationalfärgen. Sverige är deras "andra hemland". Bild: Bosse Nilsson
Cees och Mieke Spaans pyntar sig i den holländska nationalfärgen. Sverige är deras "andra hemland". Bild: Bosse NilssonFoto: 

– Det är en märkesklubb men vi är inte ensamma, andra husvagnsmärken har sina klubbar, säger Margot Bernhardsson, vice ordförande i Polar Club Syd. Något speciellt gemensamt förutom att de alla äger en husvagn av märket Polar har inte de som samlats till klubbens möte på Hässleholmsgården mellan onsdag och söndag denna vecka. I de 39 prydligt uppställda vagnarna huserar främst svenskar med också holländare och danskar.

Cees och Mieke Spaans är holländare men betraktar Sverige som sitt andra hem. Här har de varit 18 gånger, favoritplatserna är Värmland och Lappland.

Annons

– Sedan jag slutade jobba åker vi runt i husvagnen fyra månader per år, både sommar och vinterresor, säger Cees Spaans.

De sitter ute och solar vid sin andra vagn av märket Polar, den första reste de runt 20 000 mil med.

På fredag blir det utflykter. De ska till Färlöv och titta på tillverkningen av aldepannan som finns i alla polarvagnar. Sen ska de till Åhus och titta på vodkatillverkningen.

Finns sånt i alla polarvagnar också?

– Ja, i de flesta gör det nog det, säger Margot Bernhardsson och skrattar.

Marie Brandt 0451–830 50 marie.brandt@kristianstadsbladet.se
Marie Brandt 0451–830 50 marie.brandt@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons