Annons

Muddring av Almaån ska utredas av samfällighet

Vid den ordinarie föreningsstämman i mars ska styrelsen för Övre Almaåns samfällighetsförening lägga fram ett förslag muddringsåtgärder i ån.
Hässleholm • Publicerad 5 december 2002

I september år 2000 inregistrerades Övre Almaån s samfällighetsförening och övertog då ansvarets för Finjasjöns-Ballingslövssjöns sänkningsföretag av år 1887-1890. Medlemmarna i den nya föreningen var för några veckor sedan kallade till en extra stämma för att diskutera eventuella rensningsåtgärder i Almaån med anledning av de omfattande översvämningar som var i början av året. Det är nu 20 år sedan som Almaån rensades senast och många har ställt krav på att ån borde rensas på nytt för att förhindra nya översvämningar vid Finjasjöns strandbebyggelse. Den nya styrelsen med ordföranden Ralf Stenrot i spetsen har nu fått i uppdrag att göra en utredning kring de åtgärder som kan vara aktuella för att rätta till de förändringar som skett i åfåran sedan den senaste rensningen. – Vid vid den ordinarie årsstämman ska det läggas fram ett förslag till muddringsåtgärder och vilka kostnader dessa kommer att medföra, säger kommunalrådet Lars Olsson. Åtgärdsförslaget ska ha 1960-års vattendom som utgångspunkt för muddringsåtgärderna. Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons