Annons

Nekas prövningstillstånd

Hässleholm • Publicerad 14 januari 2004

HÄSSLEHOLM. Hässleholms förre va-chef Percy Petersson och den tidigare tekniske chefen Paul Heinrup, nekas också prövningstillstånd av Högsta domstolen.

Det var i juni i fjor de två tjänstemännen dömdes till dagsböter av Hässleholms tingsrätt för otillåten miljöverksamhet. Däremot friades politikerna i det uppmärksammade målet kring kommunens avloppsreningsanläggning i Havraljunga vid Vittsjö.

Annons

Tjänstemännen överklagade domen till hovrätten som inte heller gav något prövningstillstånd. Det var det beslutet man överklagat till Högsta domstolen.

Hässleholms tingsrätts beslut står således fast. Där dömdes Percy Petersson till 26400 kronor i böter och Paul Heinrup till 13200 kronor, för att man avvikit från gällande tillstånd då anläggningen byggdes.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons