Annons

Ny sotarmästare utsedd

Hässleholm • Publicerad 22 januari 2004

Byggnadsnämnden i Hässleholm har beslutat att teckna ett tidsbegränsat entreprenadavtal med skorstensfejaringenjör Robin Engvall från Tormestorp, om att han under den närmsta femårsperioden ska verka som skorstensfejarmästare i Hässleholmsdistriktet. Avtalet kan sedan förlängas i två år.

Det var under förra året som kommunen beslöt att avskilja tidigare skorstensfejarmästaren Ulf Henriksson från uppdraget.

Annons

Byggnadsnämnden beslöt att förelägga en fastighetsägare i Sösdala vid vite av 25000 kronor att städa upp på sin fastighet inom två månader. På tomten finns en mängd bråte och trots påpekanden har fastighetsägaren inte städat upp.

Byggnadsnämnden gav stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta en detaljplan för Dinol området. Detaljplaneändringen skulle innebära att området i framtiden enbart är avsett för handel- och inte industriverksamhet.

Primärvården Skåne NO fick ett positivt besked på den föreslagna tillbyggnaden av vårdcentralen Vänhem i Hässleholm, trots att utbyggnaden strider mot gällande detaljplan.

Jan Erik Grips fastighetsbolag fick också ett positivt besked när det gäller den föreslagna utbyggnaden av den gamla toffelfabriken i Nösdala. Fastighetsbolaget räknar också med att anlägga en ny tillfartsväg till fabriken öster om järnvägen.

En fastighetsägare i Sjörröd fick byggnadslov för den carport och det plank som han redan uppfört på tomten, men eftersom tillbyggnaden skett utan bygglov så påfördes fastighetsägaren en dubbel byggnadslovs avgift.

Byggnadsnämnden sa ja till ombyggnaden av Ormanäsvägen, Revstigen och Garnvägen. Vägarna vid Finjasjöns östra strand ska höjas för att komma upp i en nivå så att de samtidigt kan utgöra skyddsvallar vid eventuella översvämningar i framtiden.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons