Annons

Nysnö ledde polisen till brottsplats

Hässleholm • Publicerad 7 januari 2004

KRISTIANSTAD. Nysnö gjorde att polisen kunde klara upp en stöld innan den ens hade upptäckts.

Det var vid sextiden på onsdagsmorgonen som polisen stoppade en bil med två män på riksväg 21 mellan Tyringe och Perstorp. Poliserna reagerade på att männen hade en verktygslåda och en bensindunk fullt synliga i bilen. Det fanns dock inga bevis för att männen hade stulit egendomen.

Annons

Poliserna släppte männen, men gav inte upp så lätt, utan följde deras bilspår bakåt i nysnön.

– Det ledde fram till en gård i närheten där männen mycket riktigt varit och tagit verktygslådan och bensindunken, berättar inre polisbefäl i Kristianstad, Agneta Nyström.

Poliserna återvände till männens bil. Endast den ene mannen fanns kvar. Han greps och fördes till polishuset i Kristianstad för förhör. Den 48-årige mannen frigavs senare under förmiddagen av åklagaren.

– Vi vet ju vem den andre mannen är och räknar med att kunna förhöra honom också så småningom, säger Agneta Nyström.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons