Annons

Övervakningskameror ska minska stöket

När tågvärdarna försvann från stationen förra året ökade stöket. Nu ska värdarna tillbaka samtidigt som tolv övervakningskameror sätts upp.
Hässleholm • Publicerad 24 augusti 2009
Utökad väktarrondering ska tillsammans med kameror och stationsvärdar få bukt med stöket. BILD: RONNIE SMITH
Utökad väktarrondering ska tillsammans med kameror och stationsvärdar få bukt med stöket. BILD: RONNIE SMITHFoto: 

– Man ska uppleva trygghet och trivsel, säger Leif Svensson, säkerhetschef på Jernhusen.

Antalet vakttimmar utökades redan i juni. Nu har Jernhusen, som äger stationsbyggnaden, fått klartecken av länsstyrelsen att ha kameraövervakning.

Annons

– Vi ska ha tolv kameror i resecentrum till att börja med och vi ska diskutera med Banverket om att installera kameror även i gångbron och den bortre rulltrappan, säger Leif Svensson.

Samtidigt ska tre stationsvärdar anställas under hösten. Diskussioner förs med arbetsförmedlingen och kommunen om tjänsterna.

– Värdarna ska erbjuda service och information till resenärerna, det kommer inte röra sig om vakter.

När de tidigare värdarna slutade förra året syntes en ökad skadegörelse på stationen.

– Vi hade otroligt stök innan. Bland annat hade vi hade ett 50-tal nödstopp i rulltrappan per vecka. Nu har vi ett nytt system där en signal går till Securitas direkt som kan sätta igång trappan igen, säger förvaltaren Kerstin Oldenburg.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons