Annons

Parallellväg anlagd utanför Vinslöv

Vägverket har stängt ytterligare en plankorsning på riksväg 21, mellan de båda trafikplatserna utanför Vinslöv.
Hässleholm • Publicerad 9 juli 2008
Vägverket ökar trafiksäkerheten med att stänga mindre plankorsningar. Därför byggdes denna parallellväg utanför Vinslöv. Bild: Willy Alm
Vägverket ökar trafiksäkerheten med att stänga mindre plankorsningar. Därför byggdes denna parallellväg utanför Vinslöv. Bild: Willy AlmFoto: 

I stället har man byggt en parallellväg åt de tre bostadshus, skjutbanan Brantaberg och ytterligare några markägare som haft sin infart i korsningen.

– Det är ett led i att öka trafiksäkerheten. Det säger Björn Tillström, projektledare vid Vägverket i Kristianstad och berättar att trafiken nu leds via Vannebergakorset och in på den enskilda vägen västerut. Parallellvägen vi byggt ska ingå i den vägsamfällighet som redan finns.

Annons

– Genom de här åtgärderna hoppas vi också ha täppt till för gångtrafikanterna. Korsningen har varit ett populärt promenad-stråk för Vinslövsborna när man ska upp på åsen. Men det finns vägportar under 21:an i båda trafikplatserna, som vi vill att de ska använda för det är säkrare.

– Förutom parallellvägen som är 3,5-4 meter bred och grusbelagd, har vi också gjort vissa justeringar och förbättringar på vägarna upp till de berörda fastigheterna, berättar Björn Tillström. Allt som allt har det kostat cirka 1, 5 miljoner.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons