Annons

Personalförening satsar på friskvård

Humor gör kommunanställda friskare!
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2004
Susanne Jönsson som jobbar som fritidsassistent till utvecklingsstörda testcyklade. Tina Karlsson och Vidar Albinsson från kommunens friskvårdsprojekt assisterar.BILD: LASSE OTTOSSON
Susanne Jönsson som jobbar som fritidsassistent till utvecklingsstörda testcyklade. Tina Karlsson och Vidar Albinsson från kommunens friskvårdsprojekt assisterar.BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

Humor på jobbet renderar inte bara i en god stämning. Humor i Hässleholm innebär mycket mer för de kommunanställda. Där står nämligen Humorför Hässleholms kommuns umgänges-, motions- och rekreationsklubb. En personalförening med 1600 medlemmar vid sidan om fackklubbarna och kommunens egen friskvårdssatsning, som lägger vinn vid personalens trivsel.

– Det är en trivselklubb helt enkelt. Att 40 procent av kommunens anställda är med i Humor är ett bra resultat men vi vill att ännu fler går med. Därför har vi den här pröva på-eftermiddagen, påpekar Carina Forsback som är ledamot i Humor-styrelsen. Pröva på-aktiviteterna i går eftermiddag på gamla T4 blev lite av en miniutställning. Klubbens olika sektioner presenterade sig och sin verksamhet. Massörer som klubben ha avtal med medverkade. De som ville kunde testcykla och pröva sin lungkapacitet, eller avverka ett par slag på puttinggreenen som golfsektionen ordnat dit.

Annons

Med 1600 medlemmar finns det en mängd olika intressen. Därför finns det också en rad olika sektioner säger Carina Forsback och räknar upp trädgård, motion och hälsa, golf, boll, umgänges.

– Två nya sektioner är under uppstart. Dels en resesektion dels att vi ska starta en sångkör. Det är stort intresse för att börja sjunga och Ingvar Alhbin är kontaktad att bli körledare.

– I kväll blir det också en föreläsning. Det är Nils Tryding som ska föreläsa om konstnären Miró, och det är vår konstsektion som står för den programpunkten. Det finns ett klart samband mellan stress, utbrändhet, nack- och ryggbesvär–och inaktivitet. Det säger Vidar Albinsson som tillsammans med Tina Karlsson projektanställts för kommunens friskvårdssatsning som pågår fram till år 2005.

– Det här märks främst i de kvinnodominerande yrkena inom skola och omsorg. Fysisk aktivitet är viktig för att få ork och motivation på jobbet,. Det gäller att få in detta i vardagsrutinerna.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson

@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons