Annons

Polis hotad av 53-åring

Kammaråklagare Eva Norberg lämnade på tisdagen in en stämningsansökan till tingsrätten i Hässleholm där hon väckte åtal mot en 53-årig man från Tyringe för våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.
Hässleholm • Publicerad 23 juli 2008

Det var den 21 oktober förra året som han stoppade en polispatrull vid Resecentrum i Hässleholm med en fråga om poliserna ville slåss.

Poliserna avvisade den kraftigt berusade mannen och uppmanade honom att åka hem och sova ruset av sig.

Annons

När mannen inte följde polisernas uppmaning blev han omhändertagen enligt lagen om berusade personer.

Vid gripandet blev den 53-årige mannen mycket våldsam och uttalade hot mot poliserna att han via sina kontakter inom Brödraskapet skulle se till att poliserna och deras familjer skadades. Vid tillfället bar också den 53-årige mannen också en tröja med texten "support your local BSK -Göteborg".

I samband med avvisiteringen i polishuset i Kristianstad tilldelade mannen också en av poliserna ett knytnävsslag i ansiktet, innan han blev övermannad och belagd med både hand- och benfängsel.

Under förundersökningen har den 53-årige Tyringebon förnekat brott.

Han hävdar att det var han som blev provocerad av poliserna och det var därför som han satte sig till motvärn för att försvara sig mot poliserna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons