Annons

Pressbyrån blir Nära Dej-butik

VINSLÖV. Pressbyrån i Vinslöv blir en Nära Dej-butik. Kenneth Olofsson som i fyra år drivit Pressbyrå-butiken som franchisetagare, har köpt loss rörelsen. – Jag tog över vid årsskiftet. På måndag-tisdag kommer affären att byggas om och ändra utseende.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2001
Pressbyrån i Vinslöv försvinner. Kennet Olofsson har tagit över och kommer att driva servicebutiken helt i egen regi.
Pressbyrån i Vinslöv försvinner. Kennet Olofsson har tagit över och kommer att driva servicebutiken helt i egen regi.Foto: Blir Nära Dej-handlare.

Därmed sätts punkt för ett halvt sekel med Pressbyrån i Vinslöv. När pressbyrån startade i Vinslöv vet vi inte riktig, säger Inga-Britt Eriksson som varit anställd sedan 1975. – Det året flyttade man in i den gamla biografen vid torget. Kiosken vid stationen fanns redan på 40-talet. Men Gertrud Andersson, som jobbade där i många år, och jag tror att Pressbyrån i alla fall hade kiosken på 1950-talet.

Nära Dej är ICA-koncernens servicebutik-koncept. Jag förhandlade med ett par olika kedjor. Valet blev ICA som huvudleverantör men jag kommer att själv äga butiken, säger Kenneth Olofsson.

Annons

– Vi blir den första Nära Dej-butiken i Hässleholms kommun. Men det finns i Kristianstad och på flera orter i Blekinge.

– Även om vi lämnar Pressbyrån kommer vi att ha samma inriktning och breda sortiment av press, tidningar och video. Det kunderna kommer att märka av är mer livsmedel och lägre priser.

Kenneth Olofsson har ytterligare en butik i Vinslöv, Vinslövs Lek, Present & Fritid.

– Jag är egentligen Vinslövsbo från början, men flyttade tillbaka och startade presentaffären för tio-elva år sedan. Dessförinnan hade jag börjat med 24:ans presentbod i Röke.

jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons