Annons

Säkerheten skärptes under rättegång om utpressning

Hässleholm • Publicerad 2 juli 2008

Onsdagens rättegång i Hässleholms tingsrätt där tre män, 31, 29 och 23 år, stod åtalade för försök, respektive medhjälp, till utpressning fick en dramatisk inledning. Förhandlingen ajournerades och rättens ordförande, Anders Nilsson, beslutade om skärpt säkerhetskontroll.

Ett par polispatruller var då på väg, sedan åtta–tio medlemmar från Red Devils mc-klubb fanns bland åhörarna. Åhörare visiterade och fick id-handlingarna kontrollerade.

Annons

Rättegången ajourneras då 30-åringen som utsatts för utpressningsförsöket, skulle höras. Han var då nära till tårarna, rädd och ville inte att de tilltalade fanns i rättssalen. Detta och de andra omständigheterna gjorde att rättegången försenades två timmar.

Enligt kammaråklagare Eva Norberg skulle 31- och 29-åringarna försökt tvinga fram betalning för en påhittad skuld på 13 000 kronor. Då han inte kunde betala blev han misshandel enligt åklagaren, som krävde fängelser för samtliga.

Männen förnekade utpressning. Advokat Björn Attnarsson menade att 30-åringen uppgifter skulle granska kritiskt, olika svävande svar och att han själv begått rån.

– Det kan på sin höjd handla om misshandel och olaga hot.

Advokat Gunnar Persson var inne på samma linje. Huvudbevisningen är målsägarens uppgifter och det var ett tvivelaktigt utpekande vid fotokonfrontationen.

Även Torgny Dahlberg, försvarade 23-åringen som åtalats för medhjälp, krävde även han att åtalet ogillades och ett frisläppande. Han följde med, men var vid bilen och hade ingen aning om vad de andra gjorde, sa han.

Männen är kvar i häktet och dom meddelas i dag torsdag.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons