Annons

"SJ bör mista sin särställning"

Hässleholm • Publicerad 12 januari 2004
Projektledare Jörgen Svantesson informerade riksdagsledamoten Göran Hägglund om Bombardiers verksamhet i Hässleholm. LASSE OTTOSSON
Projektledare Jörgen Svantesson informerade riksdagsledamoten Göran Hägglund om Bombardiers verksamhet i Hässleholm. LASSE OTTOSSONFoto: 

– En rad järnvägsprojekt har försenats och fördyrats . Detta beror enbart på socialdemokraternas otillräckliga budgetanslag och ovilja att utnyttja alternativa finansieringsformer, detta sa kristdemokraternas andre vice ordförande Göran Hägglund, när han bland annat besökte Bombardier Transportation i Hässleholm på måndagen.

– Transportpolitikens brist på långsiktighet utgör ett problem för de svenska företag som bedriver järnvägstrafik och de företag som tillverkar tåg och utrustning för järnvägens infrastruktur, sa Göran Hägglund.

Annons

Totalt har Bombardier 36000 anställda i sin världskoncern. 2200 är anställda i Sverige och på Hässleholmskontoret är 97 anställda som jobbar med signalsystemlösningar.

Göran Hägglund anser att det misskötta SJ bör mista sin särställning på järnvägsmarknaden, där företaget har monopol på de lönsamma sträckorna.

– Det är dags att slutföra järnvägens avreglering sa Göran Hägglund.

När det gäller Hallandstunneln tyckte Göran Hägglund att det är hög tid att regeringen blir tydligare om det fortsatta ödet för tunneln genom Hallandsås. Tunneln har mycket stor betydelse för västsveriges tågtrafik.

– Det vore därför olyckligt om regeringen gav vika för vänsterpartiets och miljöpartiets ansträngningar att stoppa projektet, menad Göran Hägglund.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons