Annons

Sommarbio på Stortorget – här är filmerna som visas

En svensk actionkomedi, en amerikansk musikalsuccé och så action på hög höjd, med extra allt för 80-talsnostalgikern.
Det kan utomhusbiobesökarna förvänta sig på Stortorget i sommar.
Hässleholm • Publicerad 6 juni 2024

Med start onsdagen den 26 juni bjuder Sommar Hässleholm som vanligt på gratis utebio. Första filmen ut är ”Ett sista race”, med David Hellenius och Malin Åkerman i huvudrollerna.

Malin Åkerman och David Hellenius spelar huvudrollerna i ”Ett sista race”.
Malin Åkerman och David Hellenius spelar huvudrollerna i ”Ett sista race”.Foto: SF Studios

Torsdagen den 4 juli visas ”The Greatest Showman” – en storslagen musikal där Hugh Jackman porträtterar cirkusdirektören och underhållningsentreprenören P.T Barnum, som bland allt annat han åstadkom tog svenska operasångerskan Jenny Lind till Amerika i mitten av 1800-talet.

Hugh Jackman spelar mot bland annat svenska Rebecca Ferguson i musikalfilmen ”The Greatest Showman”. Foto:
Hugh Jackman spelar mot bland annat svenska Rebecca Ferguson i musikalfilmen ”The Greatest Showman”. Foto:Foto: Niko Tavernise/Twentieth Century Fox
Annons

Sist men inte minst visas ”Top Gun: Maverick” torsdagen den 11 juli. I den återvänder Tom Cruise till en av sina stora genombrottsroller, som den våghalsige stridspiloten Pete ”Maverick” Mitchell.

1986 satte Tom Cruise hjärtan i brand med rollen som Pete ”Maverick” Mitchell. 2022 återvände han till karaktären i ”Top Gun: Maverick”, som visas på Stortorget den 11 juli.
1986 satte Tom Cruise hjärtan i brand med rollen som Pete ”Maverick” Mitchell. 2022 återvände han till karaktären i ”Top Gun: Maverick”, som visas på Stortorget den 11 juli.Foto: Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films

– Det ska passa en bred målgrupp, vara lite folkligt, säger Johan Jönsson, cityledare i Hässleholm, om hur urvalet har gjorts.

– Vi har dels haft en omröstning på social medier, dels tagit hjälp av mer kunniga, fortsätter han.

Filmerna visas på stor duk med start klockan 22 alla kvällar.

Vilka är då Johan Jönssons bästa tips till biopubliken?

– Gå och käka på restaurang innan filmen eller ta med dig något gott att äta, dricka och popcorn, något skönt att sitta på och kanske en filt. Sen är det bara att sätta sig ner och mysa.

Här saknas innehåll

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons