Annons

Stora frågor i ett litet tält

I ett litet tält på Stortorget dryftas frågor om Jesus och homoäktenskap – varvat med karaokesång.
Hässleholm • Publicerad 7 augusti 2009
Elina Gustavsson väntar spänt på att karaoketävlingen ska dra igång. Vinner hon hela tävlingen så är bucklan i bakgrunden hennes. Bild: Johanna Wallin
Elina Gustavsson väntar spänt på att karaoketävlingen ska dra igång. Vinner hon hela tävlingen så är bucklan i bakgrunden hennes. Bild: Johanna WallinFoto: 

– Jesus är aktuell för alla människor i alla situationer. Därför tycker vi att det känns bra att vara med även här i folkvimlet, säger Tomas Ander, pastor i Göingekyrkan New Life som står bakom "Street Church".

Den som besöker gatukyrkan på Stortorget kan få en fickbibel eller diskutera livets stora frågor. Även kontroversiella sådana.

Annons

– Det är Jesus som är i blickfånget. Men det kan även handla om kontroversiella frågor som homoäktenskap. Vi respekterar att alla får tycka som de vill, men själv utgår vi från Guds ord, säger Tomas Ander.

Tensi Ekuzera från Hässleholm har precis fått ett exemplar av "Lilla Skånebibeln". Skriften varvar avsnitt ur Bibeln med människors berättelser om sitt möte med Gud.

– Den lägger jag bredvid min "Streetbibel" som jag fick i ett tält i Helsingborg.

Är du troende?

– Halvt om halvt. Min pappa är troende, så när jag är med honom så blir jag troende på nåt sätt, säger Tensi Ekuzera.

Men allt handlar inte om tro i det lilla tältet. När skymningen är i ankommande plockas karaokespelet "Singstar" fram. Den som får högst poäng under hela festivalen vinner en jättebuckla.

– Jag tänker vinna. Bara de har "Boten Anna", för den är jag riktigt bra på, säger Elina Gustavsson.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons