Annons

Stort flöde av varor till och från Gekås

Under högsäsongen anländer en lastbil var tionde minut till varuhuset i Ullared. Utflödet är nästan lika stort när kunderna bär ut varorna genom varuhusets 62 kassor. Detta berättade Boris Lennerhov, vd för Gekås, när han höll föredrag för medlemmarna i Hässleholms Rotaryklubbar.
Hässleholm • Publicerad 18 juli 2008

Boris Lennerhov, som har anknytning till Hässleholm, har varit vd för Gekås sedan 1999, dessförinnan var han vd för Bergendahls i Hässleholm.

Boris Lennerhov berättade att Gekås aldrig annonserar ut sina varor, trots det är kundtillströmningen enorm.

Annons

Under förra året omsatte Gekås med 1 000 anställda 2,8 miljarder kronor. Under en vecka kan försäljningen uppgå till 100 miljoner kronor.

Förra årets försäljningsrekord uppmättes den 18 november då varor för 20,7 miljoner kronor såldes. Besöksrekordet förra året uppmättes den 23 juli då 26 300 personer besökte varuhuset. Under förra året uppgick antalet besökare till 3,8 miljoner personer.

– Det är en vanlig uppfattning att vi handlar upp konkurslager, men det är helt fel. 50 procent av våra produkter inhandlas i Kina. Endast 10 procent av produkterna kommer från Sverige och då handlar det mest om konsumtionsvaror, sa Boris Lennerhov.

Han berättade vidare att filosofin i varuhuset varuutbud är att grejorna inte får ta större plats än de kan rymmas i en personbil. Därför säljer man inte kylskåp, spisar eller mera skrymmande produkter.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons