Annons

Taxeförslag tillstyrkt för dispens

Hässleholm • Publicerad 9 januari 2004

Kommunstyrelsen i Hässleholm tillstyrkte vid sitt sammanträde på onsdagen byggnadsnämndens taxeförslag när det gäller att pröva dispensansökningar beträffande strandskydd.

Stadsbyggnadskontoret har sedan ett halvår tillbaka fått länsstyrelsens förordnande att ge dispenser enligt miljöbalken från gällande strandskyddsbestämmelser.

Annons

För den enskilde kommuninvånaren som tänker söka dessa dispenser blir det nu billigare än när länsstyrelsen hade hand om dispensfrågorna.

Då kostade en ansökan 3000 kronor, men med den nya taxan som ska tillämpas i Hässleholms kommun så kostar en dispensansökan utan samband med bygglov 2040 kronor, om en ansökan sker i samband med bygglov blir kostnaden 1275 kronor. Avslag av dispensansökan medför en avgift på 500 kronor.

Kommunstyrelsen avslog miljöpartiets motion om att inrätta en kommunal diskrimineringsombudsman.

Avslag blev det också delvis på kristdemokraternas motion om Hovdalaområdet som en viktig resurs för kommunen. Endast attsatsen om att kommunstyrelsen ska fatta beslut om omfattande förändringar inom området tillstyrktes av kommunstyrelsen.

Barn- och utbildningsförvaltningen får kompensation för ökade städkostnader i samband med att förvaltningens lokalytor ökat genom nyinvesteringar. Städkostnaderna ökade och för 2003 får förvaltningen en kompensation med 750000 kronor.

Ewe Nilsson

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons