Annons

Tekniska skolan i regionfinal

Hässleholm • Publicerad 22 januari 2004

Hässleholms Tekniska Skola är en av Region Syds finalister till Teknikföretagens utmärkelse på 200000 kronor. Vilka två skolor som slutligen utses till Årets teknikutbildning presenteras på Teknikföretagens regionmöte som hålls i Malmö i mars.

– De nominerade skolorna är alla exempel på att teknikämnet och den tekniska utbildningen kan göras mycket stimulerande för eleverna. Det är självklart positivt för oss som arbetar i landets teknikföretag, säger regionstyrelsens ordförande Håkan Holmström, Åstorp.

Annons

Det är Teknikföretagen som utser skolor, utbildningar och lärare som man anser arbetar föredömligt. Nu kommer de nominerade skolorna att besökas av juryn. Satsningen "Årets teknikutbildning" pågår under en femårsperiod och syftet är att lyfta teknikämnet och teknikundervisningen i skolan.

Varje år kommer därför grundskolor och program med teknisk inriktning på gymnasieskolan att belönas. I satsningen ingår förutom den ekonomiska belöningen på sammanlagt fem miljoner kronor per år för hela landet, även stöd och handledning från Teknikföretagen och dess medlemmar.

I Skåne och Blekinge har följande grundskolor nominerats: Vämöskolan, Karlskrona, Fågelskolan i Lund, samt Färsingaskolan, Sjöbo. De tre finalisterna i klassen för gymnasieskolor är Hässleholms Tekniska Skola, Salliusgymnasiet, Eslöv och Enoch Thulingymnasiet, Landskrona.

Jan-Tuve Truedsson

FaktaTeknikföretagen

Företräder 3200 medlemsföretag med över 300000 medarbetare. Står för hälften av Sveriges export.

Hur det går för dessa företag är avgörande för hela Sverige. Bland annat lyfter man fram betydelsen av utveckling och kommersialisering av ny teknik för tillväxten.

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons