Annons

Trans- Naval AB får ny ägare

NÄVLINGE. Trans-Naval AB i Ekholma vid Nävlinge får ny ägare. Efter arton år överlåter Axel Lindelöw verksamheten till Bo Persson.
Hässleholm • Publicerad 30 januari 2001
Ägarskifte. Trans-Naval i Ekholma på Nävlingeåsen skiftar ägare. Axel Lindelöw överlåter import och försäljning av nät och stängsel till Bo Persson.Bild: TOMMY SVENSSON
Ägarskifte. Trans-Naval i Ekholma på Nävlingeåsen skiftar ägare. Axel Lindelöw överlåter import och försäljning av nät och stängsel till Bo Persson.Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Företaget har specialiserat sig på import och försäljning av stängselnät, huvudsakligen från Spanien, men också Tyskland och ett par andra europeiska länder. Dessutom importerar man och säljer impellerpumpar till livsmedelsindustrin och den kemiska industrin.

–Det är ett enmansföretag som säljer stängsel till byggföretag men också till grosistleden med återförsäljare. Vi har allt från viltstängsel till villastängsel, och sätter upp industrinät på helentreprenad med inhyrda montörer.

Annons

–Det är ett fullsortimentföretag inom nät och stängsel. Den enda egna tillverkningen Trans-Naval har på stängselsidan är hundgårdar. Dessutom finns här en maskin för legofyllning. Vi kan alltså ta in jobb och exempelvis tappa upp schampo och rengöringsmedel för konsumentförsäljning. Det säger Bo Persson (45 år) som med hustru och tre barn bor i Degeberga.

–Jag har alltid varit intresserad av att starta något eget, säger den nye ägaren till Trans-Naval. Han kommer från ett jobb som företagsledare på Lokalföreningen i Lövestad sedan tretton år tillbaka. Dessförinnan var han distriktsansvarig för Alfa Laval på Österlen.

–Jag har tittat på det här företaget ett par år då det varit ute till försäljning. Nu slog jag till och tar formellt över i morgon den 1 februari.

Men Axel Lindelöw kommer ingalunda att lägga av med affärer. Inte helt säger han.

–Sedan ett år tillbaka säljer jag också motorbåtar, Finska Albatross och den försäljningen ska jag behålla.

–Det är objekt i storleksordningen 750000 till 2,5 miljoner kronor. Det blir inte några i veckan man säljer, men lagom att pyssla med när man närmar sig pensionen.

jan-tuve.truedsson

@kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons