Annons

Tvingas betala för inställd konsert

Hässleholm • Publicerad 19 januari 2004

Hässleholm. Tingsrätten i Hässleholm dömde på måndagen en näringsidkare i Lönsboda att betala 100000 kronor i artistgage plus artistförmedlarens rättegångskostnader på 23600 kronor trots att den inplanerade konserten i december månad 2002 avbokades.

Näringsidkaren i Lönsboda har hela tiden hävdat att de aldrig skriftligt bokat de båda utländska grupperna som skulle framträda vid en konsert under luciahögtiden 2002 i Lönsboda. Vid närmare beräkningar ansåg näringsidkaren i Lönsboda att de aldrig skulle få någon lönsamhet i arrangemanget.

Annons

Artistförmedlaren har hela tiden hävdat att han slutit ett muntligt avtal som sedan bekräftats med ett fax om att musikgruppen Animals & Friends från England liksom den australiensiska gruppen Jane Kitto skulle engageras till till konserten i Lönsboda.

Artistförmedlaren hade också betalat ett förskott till artistgrupperna den 7 november 2002 på 90000 kronor, dessutom ansåg han sig berättigad till en provision på tio procent.

Den 19 november meddelade näringsidkaren i Lönsboda att de inte tänkte betala något gage till artisterna för det inställda arrangemanget.

Tingsrätten i Hässleholm anser att det muntliga avtalet som träffats mellan näringsidkaren i Lönsboda och artistförmedlaren är bindande. Därför dömdes näringsidkaren i Lönsboda att betala både gage och rättegångskostnader.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons