Annons

Ungas alkoholvanor oroande

Hässleholm • Publicerad 28 januari 2004

Ungdomarnas alkoholvanor är alarmerande. Det nämns också i årsrapporten för det drogförebyggande arbetet i Hässleholm, där projektledaren Carina Persson konstaterar att det saknas samsyn och myndigheter ger olika budskap kring det förebyggande arbetet.

– Utvecklingen med alkohol, narkotika och alla former av droger gör mig oroad. Jag vet inte hur vi ska få bukt med det, men det måste belysas för föräldrarna. De måste få upp ögonen för situationen är allvarlig, säger Gunnel Persson som är socialnämndens ordförande.

Annons

Kommunens övergripande måldokument, där varje förvaltning nu bryter ner innehållet till specifika mål, är ett sätt att skapa samsyn och samverka mellan de olika verksamheterna.

– Med fler aktörer blir resultatet bättre, påpekar Gunnel Persson och berättar att den mål- och verksamhetsplan som nämnden tog i fjor skrivs in i måldokumentet.

– Det nya med det här måldokumentet är att det är förvaltningsövergripande. Att en sådan sak som att det exempelvis finns ungdomslokaler i varje tätort är ett ansvar för flera nämnder.

Jan-Tuve Truedsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons