Annons

Uppåt för bopriser trots krisen

Bopriserna stiger på såväl villor som borätter. I Skåne ser man en markant ökning av intresset för fritidshus.
Hässleholm • Publicerad 10 juni 2020
Personer som tänkt sälja sitt fritidshus har ångrat sig, vilket lett till litet utbud. Då har priserna stigit rejält.
Personer som tänkt sälja sitt fritidshus har ångrat sig, vilket lett till litet utbud. Då har priserna stigit rejält.Foto: Jessica Gow/TT

Kvadratmeterpriset på bostadsrätter steg drygt fem procent (5,2) det senaste kvartalet. Ser man till det senaste året är uppgången 15.1 procent.

För villor är motsvarande siffror 6,1 procent (tre månader) och 4,8 procent (tolv månader).

Annons

Kvadratmeterpriset för borätter har ett medelpris på 12 813 kronor. Medelpriset för villor är 14 866 kronor per kvadratmeter. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 0,3 procent medan villapriserna stigit med 7,0 procent. Enligt Länsförsäkringar ökar nu utbudet av bostadsrätter till följd av framskjutna försäljningar på grund av den osäkra våren med coronapandemin.

Priset på fritidshus i Skåne har stigit med 15,6 procent. I riket är motsvarande siffra 8 procent. I det fallet spelar sannolikt också pandemin in. Säljare har ändrat sina planer och behållit fritidshusen, med följden att utbudet litet. Det har inneburit en prisökning.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons