Annons

Vårdförbundet kritiskt till arbetsbelastningen

När sjukhuset försöker beta av kön som uppstod under konflikten har arbetsbelastningen för de anställda på ortopedkliniken blivit tyngre än annars i semestertider. Vårdförbundet protesterar.
Hässleholm • Publicerad 30 juli 2008

- Förra veckan var väldigt jobbigt, sedan var det okej i helgen, men någon riktigt bra lösning har det inte blivit. När man inte hinner ta sin lunch på flera dagar är det inte bra, säger Malin Tillgren på Vårdförbundet i Hässleholm och Kristianstad.

I juni krävde Vårdförbundet bland annat att personalstyrkan ska vara större de dagar då arbetsbelastningen är som störst och att arbetsgivaren skulle komma med konkreta lösningar. Arbetsmiljöcontroller Peter Karlsson svarade att den postoperativa avdelningen ska behålla så många patienter som möjligt för att underlätta belastningen på ortopedavdelningen när det behövs och att ansvariga chefer ska stämma av läget med personalen varje dag.

Annons

- Man har försökt bemanna upp på tisdagar. Det är den dag då alla de planerade operationerna börjar, säger Malin Tillgren.

Vårdförbundet har uppmanat personalen att skriva avvikelserapporter till arbetsgivaren så att problemen syns och trycka på arbetsgivaren för att få mer personal. Problemet är att få tag i personal. - Dels för att arbetsgivaren inte vill ta in extrapersonal och dels för att det är svårt att få tag i sjuksköterskor mitt i sommaren. Det har varit kort bemanning från början, säger Malin Tillgren.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons