Annons

Vill slippa tv-antennen

En fastighetsägare på Mellanhedsvägen i Hässleholm vill slippa tv-antennen på taket och frågar i ett mejl till kommunen om man förberett för kabel-tv då gatan byggdes om.
Hässleholm • Publicerad 4 augusti 2009

Kommunens it-strateg Göran Karlssons svar är att tomrör läggs ner i sam band med andra entreprenadarbetet, och det har skett när gatan lades om.

– Syftet är att underlätta en framtida utbyggnad av ett fiberbaserat bredbandsnät som även kan distribuera tv. Däremot fokuserar vi fortfarande på att alla invånare ska få bredband via adsl, och fortfarande finns det elva telestationer i kommunen som saknar möjligheten. När detta är avslutat avser vi börja planeringen av ett fibernät och i det arbetet ingår även förberedelser för leverans av tjänster som bredband, telefoni och tv.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons