Annons

Vittne misshandlades av biltjuv

Chefsåklagare Pär Andersson väckte på måndagen åtal mot en 18-årig yngling för grov misshandel, stöld och försök till stöld.
Hässleholm • Publicerad 3 december 2002

18-åringen misshandlade bland annat en man i 70-års åldern som blev vittne till när 18-åringen försökte bryta sig in i en bil. Det var på kvällen den 4 november i år som 18-åringen försökte bryta sig in i en bil vid Drottninggatan i Hässleholm. Inbrottsförsöket upptäcktes av en man i 70-års åldern som undrade vad 18-åringen sysslade med. Det var då som 18-åringen gav sig på den äldre mannen och utdelade ett knytnävsslag i ansiktet. Därefter kastade han omkull mannen och fortsatte att misshandla honom med ett tiotal knytnävsslag i ansiktet. Misshandeln avslutade 18-åringen genom att utdela sju till åtta sparkar mot den äldre mannens ansikte, armar och kropp. 18-åringen sa också att han skulle döda den 70-årige mannen om han fick se honom igen. 18-åringen åtalas också för en stöld hos VVS-Teamet vid Väpnargatan. Natten till den 4 november hade han berett sig tillträde till VVS-Teamets inhägnade område och brutit upp två förråd och två bilar. Vid inbrottet stals en toalettstol, en kompressor och diverse verktyg för cirka 50000 kronor. Samma natt gjorde 18-åringen inbrott i en av omsorgsförvaltningens bilar som stod uppställd vid Kaptensgatan i Hässleholm. Ur bilen stals en blocktrycksmätare och ett stetoskop till ett sammanlagt värde av 1100 kronor. Ewe Nilsson 0451-830 50 ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons