Annons
Nyheter

Att tänka på under rean

Hur lägger man bäst upp reashoppingturen? Vad ska man tänka på? Vilka plagg är bäst att satsa på? Tivoli har de bästa tipsen när du ska ge dig ut och fynda.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2008

1. Aldrig – Köp aldrig skor eller kläder som är för små. Finns inte plaggen i din storlek så avstå, hur tråkigt det än är!

2. Planera – Bestäm hur mycket du faktiskt kan/har råd att göra av med. Det är lätt att bli lite "fartblind" under en rea.

Annons

3. Gå igenom – Kolla din garderob innan du ger dig ut. Vad behöver du? Underkläder, strumpor, linnen och liknande brukar vara väldigt användbara reafynd.

4. Rättigheter – Kolla dina rättigheter när du betalar. Fråga vad som gäller för byten och liknande. Detta varierar en hel del beroende på butik och graden av rea.

5. Nytt – Passa på att gå i butiker som du normalt inte handlar i.

Rean gör kanske att du har råd med märken du normalt inte kan unna dig.

6. Höst – Tänk några månader framåt. Funkar plaggen även till hösten? Blir skorna lika fina med strumpbyxor och passar klänningen med kofta till?

8. Uppför dig – Bara för att det är rea innebär det inte att kläder (och personal) kan behandlas hur som helst. Häng eller lägg tillbaka kläderna efter dig (om inte butiken gör det), var rädd om plagget när du provar, och häng tillbaka kläder som råkar halka av galgarna.

Kom också ihåg att vara vänlig mot personalen som ofta är extra stressade under reaperioden.

9. Skönt – Satsa på plagg som är bekväma och du känner dig avslappnad i. Skor som klämmer, jeans som inte går att sitta ordentligt i kommer med all sannolikhet bara bli liggande i garderoben.

10. Bas – Vardagskläder är helt klart favoriter att fynda. Enkla toppar, jeans, koftor, kavajer, skjortor i klassiskt snitt och färg som inte varierar så mycket från säsong till säsong.

11. Klä dig – Klä dig smart inför shoppingturen. Tänk på att det blir mycket av och på! Är du ute efter kläder som skall användas tillsammans med "klackskor" så ta med ett par och prova med dem på.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons