Annons
Nyheter

Nytt nummer av Tivoli

Ett nytt nummer av Tivoli är klart. Fick du det inte med Kristianstadsbladet finns det även på många ställen ute på stan. Och glöm inte att läsa Tivoli här på nätet.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2009
Bilder: Janerik Henrikssson, Scanpix, och Johanna Wallin.Foto: 

I sommar har jag haft en tillfällig mobillösning i väntan på den utvalda. Den tillfälliga är en rätt usel telefon då det mitt på dagen när solen är som starkast eller efter klockan tio på kvällen är helt omöjligt att se knapparna, om du inte kopplar in någon form av tandläkar eller operationsbelysning. Detta medför i sin tur att de flesta mess som sänds av mig kvällstid blir något oläsliga eller fullständigt osammanhängande.

Det är också mycket beroende på att de som lagt in orden i T9-funktionen inte alls använder sig av samma vokabulär som jag.

Annons

Vad är det för fel på vanliga ord som sushi, nörd och sexig? Är numera rätt övertygad om att de är ett gäng fullständiga psychon som väljer ut orden.

I sommar har jag intebara blivit felskrivningarnas prinsessa utan har också lyckats skicka till fel personer mer än en gång... Men jag är inte ensam. I genomsnitt så messar vi ungefär 15 gånger om dagen. Klart att det blir en hel del fel.

En fredagseftermiddag fick jag ett gäng halvsexiga mess från en av mina frilansare som egentligen skulle till hans flickvän. Vår jobbrelation nådde liksom en helt ny nivå efter det. En av mina favoriter kommer annars från en av mina gamla kollegors pappa som via telefon förmanat sin tonårsdotter som var på språkresa att ta det lugnt och vara försiktig under kvällens strandfest. Efter att ha lagt på luren så kände han att han kanske varit för sträng och ville lätta upp det hela genom att skicka ett mess där det skulle stå:"Hoppas du får kul i kväll kram pappa". Men istället blev det : "Hoppas du får kuk i kväll kram pappa".

Andra felskickade smshittade jag i boken "42 sms som kom till fel person!"

SMS:Ja vette 17 om vi inte ska skita i att buda, ja känner att mäklaren är slemmig och falsk. vi kan väl kika på nya lägenheter på söndag, eller?

(Skulle till sambo, hamnade hos mäklaren.)

SMS:Är int sjuk alls, bara så jävla bakis, syns imorrn. (Skulle till en jobbarpolare, kom till min chef.)

SMS:Hörde att du Äntligen bestämt dig för att göra slut, det var på tiden!

(Skulle till min syster men hamnade hos hennes snubbe som inte visste om att hon skulle göra slut.)

SMS:Kan du säga att jag sov hos dig i natt om Marianne frågar, jag hade bortamatch.

Annons

(Skulle till bästa kompisen... kom till Marianne)

Om du själv upplevt dentotala ångesten av att skicka fel eller fått någon annans misstag så maila oss gärna om det på tivoli@kristianstadsbladet.seVi lovar att du får vara anonym.

My Ericson och Sofia Frising
My Ericson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons