Nyheter

400 skäl att välja Björck

I IFK är det Anton Lindskog som spelar med tröja nummer 400. I KIK Peter Roth. När KDFF skulle utse sin jubileumsspelare så föll valet på Therese Björck. ”Spelarna i laget röstade och jag vann. Klart jag är stolt”, säger 33-åringen som gör sin sjunde säsong med KDFF i högsta serien.
Nyheter • Publicerad 14 april 2014

Therese Björck, som gjort över 200 allsvenska matcher, bildade mittfält tillsammans med Olivia Wehlin och Linnea Liljegärd. En stark lagdel när KDFF besegrade Tyresö med 2–0. En seger som hemmalaget inte behövde be om ursäkt för – åtminstone inte om man ska tro Therese Björck.

– En övertygande seger, enligt mitt sätt att se på det. Det kändes hur lugnt och tryggt som helst, säger Björck, som tror att KDFF har något stort på gång.

– Vi är ett lag i år och spelar verkligen för varandra, sedan ska man inte sväva iväg efter en match. Men vi har en bra försäsong bakom oss där vi framför allt lagt grunden till ett stabilt försvarsspel.

Lina Campbell
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.