Annons

17-åring dömd för misshandel

Kristianstad • Publicerad 27 januari 2004

KRISTIANSTAD. Tingsrätten har dömt en 17-årig flicka för misshandel av en 44-årig kvinna i Åhus i somras.

Upprinnelsen var ett bråk på båten mellan Handelsbaren på Äspetsidan och Gamla Skeppsbron. Det var trångt på båten. En man säger att en kvinna satt och knuffade på honom och uppmanade honom att ge plats åt ungdomarna. Mannen svarade med mindre smickrande omdöme om kvinnans kropp. Då lade sig hennes 17-åriga dotter i. Under det tumult som följde ramlade mannen i vattnet. Han lyckades dock ta sig upp i båten igen.

Tingsrätten anser det klarlagt att flickan då gav henne ett så hårt knytnävsslag i ansiktet att hon fick en blåtira och på grund av den inte kunde visa sig utomhus på två veckor. Rätten tar hänsyn till att flickan känt sig provocerad och hennes låga ålder och nöjde sig med att döma henne till 40 dagsböter. Dessutom dömdes hon att ersätta kvinnan med 1800 kronor.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons