Annons

26-åring åtalas för stöld av tv-spel

Kristianstad • Publicerad 29 januari 2004

KRISTIANSTAD. En 26-årig man åtalades på onsdagen för stöld av ett dussintal tv-spel för cirka 2200 kronor på Maxi i Kristianstad.

Det var vid 16.30-tiden, måndagen den 19 januari som en civil väktare från Securitas fick ögonen på mannen när han plockade åt sig en stor påse pommes frites och därefter ett antal spel som han lade under påsen.

Annons

Mannen tog sedan en tröja och gick in i en provhytt. Han kom ut, utan att spelen syntes till och passerade kassorna utan att betala. Då ingrep väktaren mot mannen, som hade tv-spelen under jackan.

Mannen förklarar sitt beteende med att han behöver pengar för att finansiera sitt missbruk av heroin. Han hade kniv på sig och säger att han alltid har det därför att han känner sig tryggare med kniven.

Han åtalas även för innehav av 0,2 gram heroin i Kristianstad på julafton samt drograttfylleri i Degeberga den 30 augusti. Också då hade han en kniv med sig. Mannen sitter häktad i väntan på rättegången.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons