Annons

28-åring dömd för knark i bilen

Kristianstad • Publicerad 30 januari 2004

KRISTIANSTAD. En 28-årig man har dömts till skyddstillsyn och hundra timmars samhällstjänst för innehav av närmare ett hekto cannabis.

Det var en dag i augusti förra året som mannen stoppades av polisen när han kom körande på Jakobs Väg i Kristianstad. Han var påverkad av cannabis och hade alltså dessutom narkotika i bilen. Därför döms han för narkotikabrott och drograttfylleri.

Tingsrätten övervägde att döma mannen till fyra månaders fängelse. Rätten kom dock fram till att mannen för tredje gången kan få förmånen av skyddstillsyn med hänsyn till bland annat att han numera är drogfri och verkar vara på väg att få ordning på tillvaron. Domen på skyddstillsyn kombineras dock med samhällstjänst med hänvisning till det höga straffvärdet. Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons