Annons

29-årig man häktad för sambomisshandel

Kristianstad • Publicerad 7 januari 2004

Tingsrätten häktade på onsdagen den 29-årige man som greps för misshandel av sin sambo i en lägenhet på Fästningsgatan i Kristianstad i söndags morse.

Mannen är, enligt åklagaren, också på sannolika skäl misstänkt för ett grovt olaga hot under hösten med kniv mot kvinnan i lägenheten på Fästningsgatan.

Annons

Mannen medgav vid häktningsförhandlingen endast att han dragit kvinnan i håret natten till söndagen, vilket han inte vill beteckna som misshandel.

Häktningen motiveras med risken för att mannen på fri fot fortsätter med brottslig verksamhet eller försöker försvåra den pågående polisutredningen mot honom.

Det var vid tretiden på söndagsmorgonen som polis kallades till lägenheten sedan grannar hört uppretade skrik och bråk därifrån.

En kvinna som fanns i lägenheten hade, enligt poliserna, fått ta emot flera slag och sparkar. Hon klagade över ont i axlar och rygg och hade en blodutgjutning under ena ögat.

Hennes 29-årige sambo fanns i lägenheten och misstänktes för misshandeln. Han följde dock inte med frivilligt, utan polismännen tvingades använda pepparsprej mot mannen för att kunna gripa honom.

I lägenheten greps också en 32-årig man. Han misstänks för att ha riktat en så kallad soft air-gun mot 29-åringen. Den mannen frigavs dock under söndagen, medan 29-åringen anhölls.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons