Annons

31 bilar på samma gata skadades

En natt i oktober förra året vaknade en kvinna av ett pysljud från gatan. När hon tittade ut såg hon en man stå vid en bil och sticka med något mot däcket.
Kristianstad • Publicerad 9 juli 2008

Medan hon ser att han går vidare längs Lasarettsboulevarden och sticker hål på fler bildäck ringer hon polisen. Samtidigt rullar en polisbil in på gatan och polispatrullen griper mannen som har en större kniv i bakfickan.

Totalt 31 bilar hade fått repor, bucklor, antenner avbrutna och däck punkterade. Nu åtalas den 23-årige mannen för grov skadegörelse. Brottet anses vara grovt för att bilarna fått skador för närmare 90 000 kronor.

Annons

23-åringen erkänner brottet, men säger i polisförhör att han bara skadat 15 bilar.

Att han skadade så många bilar förklarar han med att han druckit sprit och var förbannad efter att ha varit ute på kvällen. I förhör säger han att han inte kunde kontrollera sig själv. Han gick hem och hämtade en kökskniv som han använde vid skadegörelsen.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons