Annons

35 år i paradiset

Det finns två husvagnsplatser på Rigeleje Camping som innan sommarbokningarna ens kommer igång är tingade och har varit så de senaste 35 åren. För är det något en campingstammis vet så är det vilken plats som är den bästa.
Kristianstad • Publicerad 28 juli 2008
Maj-Britt och Kjell Sandgren och Elin Nilsson har hittat sitt paradis på jorden. Bild: Ronnie Smith
Maj-Britt och Kjell Sandgren och Elin Nilsson har hittat sitt paradis på jorden. Bild: Ronnie SmithFoto: 
Som tidsfördriv har Kjell börjat tälja något så udda som barkgrisar. – Han håller aldrig på med sånt här hemma, det är väl en campinggrej skulle jag tro, säger hustrun Maj-Britt. Bild: Ronnie Smith
Som tidsfördriv har Kjell börjat tälja något så udda som barkgrisar. – Han håller aldrig på med sånt här hemma, det är väl en campinggrej skulle jag tro, säger hustrun Maj-Britt. Bild: Ronnie SmithFoto: 
Med korsord och virke fördriver Elin Nilsson tiden i sin sommaridyll. Bild: Ronnie Smith
Med korsord och virke fördriver Elin Nilsson tiden i sin sommaridyll. Bild: Ronnie SmithFoto: 

– Klart att vi har samma plats varje år. Såvida vi inte ringer innan och säger att vi inte ska ha den så är den alltid vår, säger Maj-Britt Sandgren från Önneköp som tillsammans med maken Kjell varit trogna sommargäster på Rigeleje Camping i hela 35 år.

Att de återkommer år efter år beror enligt dem själva på att det helt enkelt inte finns någon plats som är bättre att spendera sommaren på. Men att de hamnade där från början var mer av en slump.

Annons

– 1975 köpte jag en gammal husvagn på auktion som jag renoverade och sen åkte vi för att fira midsommar i Degeberga. Men just där kunde man inte campa så då blev vi tipsade om Rigeleje. Man kan väl säga att det var kärlek vid första ögonkastet och vi har sedan dess inte haft en tanke på att flytta på oss, säger Kjell.

Men även om Maj-Britt och Kjell tycks vara de ultimata stamgästerna så finns det faktiskt en person som slår rekordet, om än bara med några månader. På andra sidan campingen bor Elin Nilsson från Kristianstad som också har en stående plats för sin husvagn varje sommar. Och även för henne handlar det om en brinnande förälskelse som aldrig tycks slockna.

– Maj-Britt och Kjell kom hit samma år som mig men jag kom redan vid pingst och dom dök inte upp förrän runt midsommar. Och ja, vad ska man säga, det är en underbar plats. Min man gick bort 1999 men jag kunde ändå inte hålla mig härifrån och sedan dess har jag kommit själv varje år.

Tillsammans har Maj-Britt, Kjell och Elin således sett sitt sommarparadis växa från ett litet skogsparti med plats för endast 16 husvagnar som inte ens hade tillgång till elektricitet, till en fullfjädrad camping med kapacitet för det fyrdubbla och med alla nödvändigheter för att leva mer än gott en hel sommar. Dock ser ingen av dem det som särskilt önskvärt att deras idyll expanderar ännu mer.

– Det har nästan blivit för mycket folk nu de senaste åren, det blir inte samma gemenskap som det var förr när alla visste vilka alla var. Men samtidigt är det roligt när det kommer nya människor och särskilt kul när de som var småungar när vi var här de första somrarna kommer tillbaka med sina egna familjer. Vi har verkligen fått följa generationer här från våra campingstolar, säger Maj-Britt.

Och att familjen Sandgren och Elin kommer att återvända till campingen i Rigeleje flera somrar framöver råder det inga tvivel om då ingen av dem planerar att på ålderns höst börja utforska nya campingmarker.

– Aldrig i livet att jag skulle åka någon annanstans! Det här är ju himmelriket!, säger Elin som redan ser fram emot nästa sommar och 36-årsjubileet.

Jin Lavesson044-185553jin.lavesson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons