Annons
Vi tipsar

5 favoriter till julens spelkvällar

Nu är julen snart här och en perfekt tid att kurra ihop sig med familj och vänner vid bordet och spela sällskapsspel. Hej Kristianstad har botaniserat bland stans butiker och hittat fem favoriter.
Publicerad 23 november 2023

Av: Annika Majak

Spel

Perfekt på resande fot - 0-100 Gott & Blandat

Annons

Från: 14 år.

Antal spelare: 2 +.

Hur många bokstäver är röda i Nutellas logga? Med över 700 frågor där svaret alltid är mellan 0 och 100 är detta ett riktigt roligt spel som garanterat skapar skratt och diskussioner. Uppdaterade och aktuella frågor är detta en rykande färsk nyhet till M.I.G-familjen. Kompakt förpackning som gör det enkelt att ta med sig överallt. 399 kr, Åhléns.

Spel

Agenterna - Teamspel när det är som bäst

Från: 8 år.

Antal spelare: 2 – 4.

Ni vinner- eller förlorar tillsammans. Förflytta er till Krimsta City och lös brott genom att samarbeta. Förhör olika misstänkta, leta efter ledtrådar och försök att fånga boven innan tiden rinner ut. Roligt spel som passar lika bra på fest som en trevlig spelkväll hemma. Varje spelomgång är unik. 349 kr, Akademibokhandeln.

Spel

Skrattgaranti och underhållning - Bäst i Test Brädspelet

Från: 9 år.

Antal spelare: 3-6

Annons

Manuskort, videoklipp och en byst av Babben – allt för att återskapa tv-succén Bäst i Test. Det lyckas med bravur. Självklart går det att spela utan att använda sig av klippen men sanningen att säga så förhöjer det spelupplevelsen att ha David Sundin med sig. Otroligt välgjort spel med genomtänkta tester som passar bra på festen. 369 kr, Akademibokhandeln.

Spel

Musse & Helium – perfekt för de yngre

Från: 4 år.

Antal spelare: 1 – 3

Med sju olika svårighetsgrader går det enkelt att anpassa spelet efter den yngsta spelaren. Musse och Helium hjälper barn på ett roligt sätt att lära sig alfabetet. Vinnaren är den som först fyller sina brickor med rätt kort. Stort plus att det går att spela ensam och för de magiska glasögonen som hjälper till och rättar. 199 kr, Lekia.

Spel

Duell om galaxen - Star Wars The Deckbuilding Game

Från: 12 år.

Antal spelare: 2

Äntligen ett strategispel som går snabbt att lära sig. Glöm knepiga och långa regler utan kom igång och duellera strax efter att spelet är uppackat. Samla och rekrytera, hjälp som gör att du vinner över din motståndare. Ett måste för alla som är tvättäkta Star Wars fantaster. Men roligt även för dig som inte gillar kultfilmerna. 359 kr, Kamiko.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons