Annons

60-åring överklagar fängelsedom

Kristianstad • Publicerad 6 januari 2004

KRISTIANSTAD. Den man i 60-årsåldern från Kristianstad som dömts till fyra månaders fängelse för hustrumisshandel har nu överklagat till hovrätten.

Mannen nekade vid rättegången till allt som åklagaren lade honom till last. Han menar att kvinnan "kokat ihop" historierna för att pressa honom på mer pengar och framställa honom som den som orsakat skilsmässan.

Annons

Tingsrätten tror dock på kvinnans berättelse att mannen bland annat slagit henne, dunkat hennes huvud mot en vägg och sparkat henne. Hon säger även att han två gånger under samma dag dragit henne upp för en trappa i villan och därefter knuffat henne så hon föll baklänges.

Kvinnan bor numera i Singapore och flög till Kristianstad för att medverka vid rättegången. Nu tvingas hon troligen återvända till Sverige för att vittna mot mannen även i hovrätten i Malmö.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons