Annons

"Åhus är en turistmagnet"

Handelsföreningens ordförande i Kristianstad, Martin Nilsson, ser Åhus som en turistmagnet. Han framhåller att antalet besökare leder till ett uppsving för handeln i kommunen.
Kristianstad • Publicerad 3 augusti 2009

– En sommardag när det inte är strandväder är det mycket mer folk på stans gator i dag än om man jämför med för fem år sedan. Kristianstad som sommarstad med omnejd, till exempel Åhus som är en väldig magnet, drar fler och fler turister, säger Martin Nilsson.

Han upplever det som att de utländska besökarna är fler och att turismen motverkar effekterna av den ekonomiska krisen.

– Det är väldigt mycket danskar. Man hör danska var man än är på stan, i butiker, på uteserveringar och restauranger. Besökarna är väldigt viktiga för handeln, hotell, vandrarhem, stuguthyrare, turistnäringen i stort och för Kristianstad som kommun. Vi är inne i den värsta lågkonjunkturen i mannaminne, men det märks inte på handeln i Kristianstad och har inte gjort så sedan lågkonjunkturen startade. Lilla Kristianstad klarar sig ganska bra, säger Martin Nilsson.

Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons