Annons

Åklagare överklagar cigarettmål

Kristianstad • Publicerad 7 januari 2004

KRISTIANSTAD. Åklagaren överklagade på onsdagen tingsrättens frikännande av två män, 30 och 42 år, från Stockholm. Han vill att de ska dömas för grov olovlig befattning med smuggelcigaretter.

Tingsrättens utslag innebär att männen redan nu kan hämta tillbaks cigaretter för 700000 kronor från tullens lager. Åklagaren yrkar därför hovrätten på nytt tar cigaretterna i beslag och sedan konfiskerar dem.

Annons

Polisen stoppade en natt i våras en skåpbil på 21:an vid Ringelikors. I bilen fanns 20410 askar L&M-cigaretter. En av askarna undersöktes av Philip Morris. Det framkom att cigaretterna var äkta och avsedda för försäljning i taxfree eller utanför EU.

Tingsrätten tog fasta på att endast en ask undersökts och att osäkerhet därför råder om hela partiet härrör från samma källa. Därför anser tingsrätten att det inte helt kan uteslutas att cigaretterna på laglig väg kommit in i landet. Åklagaren hade yrkat på tio månaders fängelse.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons