Annons

Åktur i stulen bil gav fängelse

Kristianstad • Publicerad 31 januari 2004

KRISTIANSTAD. Tingsrätten har dömt en 39-årig man till två månaders fängelse för att han färdats i en stulen bil och dessutom tagit åtta cd-skivor ur bilen.

Det var en dag i september som personalen från Matöppet i Hammar ringde till polisen om att en man kunde misstänkas för snatteri. Den 39-årige mannen och en annan man satt i en stulen bil utanför.

Annons

När männen förstod att de var upptäckta sprang de åt var sitt håll.

39-åringen fångades in av polisen. Han hade då cd-skivor från bilen med sig. Åklagaren menade att mannen dessutom skulle dömas för stöld av bilen i Degeberga dagen före, men tingsrätten anser inte att det finns tillräckliga bevis för att han varit inblandad i tillgreppet.

Däremot konstaterar rätten att mannen gjort sig skyldig till olovligt brukande genom att komma i den stulna bilen till Hammar.

Mannen är dömd så många gånger tidigare att tingsrätten kom fram till att det måste bli ett fängelsestraff.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons