Annons

Allmänbildade Kiabyelever vidare i "Vi i femman"

Kiaby skola har gjort det igen – gått vidare till kvartsfinal i "Vi i Femman".– Nyfikna och intresserade barn är förklaringen, säger klassföreståndare Annika Håkansson.
Kristianstad • Publicerad 14 januari 2004
Vi i femman-framgång. Kiaby skola är för andra året i rad klar för kvartsfinal. Klassen representeras av Pontus Andersson och Alexandra Karlsson.Bild: BOSSE NILSSON
Vi i femman-framgång. Kiaby skola är för andra året i rad klar för kvartsfinal. Klassen representeras av Pontus Andersson och Alexandra Karlsson.Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Glädjen är så klart stor på den lilla skolan i Kiaby över att eleverna är allmänbildade och kloka.

– Havregrynsgröt till frukost och Trivial Pursuit på lediga stunder, förklarar Annika Håkansson lite skämtsamt.

Annons

Faktum är att Lilla Aktuellt ses på tv varje torsdagsförmiddag av fem-sexorna i Kiaby. Likaså läses det tidningar och jobbas aktivt med att hålla sig à jour med vad som händer.

– Men Vi i femman är inte bara nutidsorientering, utan lika mycket historia och geografi samt mycket annat. Det gäller helt enkelt att vara så allmänbildad som möjligt, säger Annika Håkansson.

I fjor klarade Kiabyeleverna kvar till regionfinalen, där man förlorade mot Lund. Nu hoppas läraren att klassen går vidare så långt som möjligt.

– Det är ju redan en prestation att ha kommit så här långt, säger hon. Redan före jullovet var det klart vilka åtta klasser som är klara för kvartsfinalerna.

I fjol dominerade klasser från Kristianstad, i år är spridningen över norra och östra Skåne; från Ängelholm i nordväst till Simrishamn i sydost.

Den 13 januari möts Axonaskolan, Tollarp, klass 5A och Kungsgårdsskolan, Montessori, Ängelholm, klass 5.

Den 20 januari är det Errarps skola, Ängelholm, klass 5C som möter Kiaby skola, Kiaby, klass 5.

Den 27 januari gör Everöds skola, Everöd, klass 5 upp med Montessoriskolan Filosofen, Åstorp, klass 5. Den 3 februari avgörs den sista kvartsfinalen mellan Korsavadsskolan, Simrishamn, klass 5A och Solängsskolan, Örkelljunga, klass 5.

Därefter går semifinal ett av stapeln 16 mars och semifinal två den 18 mars.

Länsfinalen följer den 23 mars och regionfinal den 30 mars.

Annons

Radio Kristianstad direktsänder programmen, medan riksfinalen hålls i tv.

Karin Hallengren

044-185648

karin.hallengren@kristianstadsbladet.se

Kiaby
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons