Annons

Ansökan om medeltida gästabud på Lillö

Medeltida gästabud vid Lillö slottsruin kan det bli i sommar. Inte bara ett, utan flera. Vattenriket Båtsightseeing i Åhus ansöker om tillstånd hos länsstyrelsen.
Kristianstad • Publicerad 16 januari 2004

Gästabuden ska innehålla underhållning, mat och dryck i tidstypisk anda. Lennart Björck, som undertecknat ansökan, berättar i sex punkter för hur han vill utforma gästabuden.

För det första ska dessa vara "historiskt rätt".

Annons

För det andra ska musiken anpassas till konceptet. Ingen rock- eller discomusik alltså, inga höga ljudvolymer. Däremot ska man sträva efter att ge gästerna "en musikalisk upplevelse av högsta klass. med rötter i traditionerna, men med en egen prägel."

För det tredje –, det gäller maten – är hamburgare och pizzor bannlysta. Maten ska inte bara var tidstypisk, utan även serveras på medeltida vis.

För det fjärde ska gästerna få lära sig något om Lillö och dess historia. Detta bär man sedan med sig och blir förhoppningsvis goda ambassadörer för Kristianstad.

För det femte strävar men efter högsta klass genomgående, även i marknadsföringen.

För det sjätte vill man samarbeta med myndigheter och andra intressenter så att gästabuden inte stör den struktur och framtoning dessa vill ge Lillö slottsruin.

Det ska bli ett gästabud i maj och sedan ett inte närmare preciserat antal under augusti och september.

– Jag vill inte berätta mer just nu, vi håller på och smider färdigt våra planer, säger Lennart Björck till Kristianstadsbladet som i en kommentar.

Ulf Norenius

044 - 18 55 00

ulf.norenius@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons