Annons

Araslövs Golfbane AB överklagar

Araslövs Goflbane AB vill varken betala böterna på 95 700 kronor eller acceptera byggnadsnämndens krav på att återplantera skogsdungen vid hål 12 på den nya golfbanan. Det skriver bolaget i sitt överklagande till länsstyrelsen.
Kristianstad • Publicerad 21 augusti 2009

Leif Ryd, som företräder bolaget i skrivelsen, medger dock att hål 12 placerats inom detaljplanens strövområde. En förutsättning för att driva den nya golfbanan var att utöka kapaciteten för hotellet, något som avsevärt reducerat markområdet vid hålet. Därför var en placering enligt planen inte genomförbar, skriver han. Skogen vid hål 12 var total igenväxt och inte en enda person har under de senaste 20 åren kunnat använda skogsområdet för rekreation, står det i överklagandet.

Nämndens krav på flytt av hålet innebär en betydande ekonomisk belastning för bolaget, både vad gäller böter och kostnader för flytten. De 0,8 hektar det handlar om borde inte vara så omfattande att hålet måste flyttas, tycker bolagets företrädare. I det ursprungliga planförslaget fanns inte området inlagt som strövområde, utan det kom till i det absolut sista skedet för att kompensera de ytor som disponeras i den östliga delen av skogsområdet, skriver Leif Ryd som begärt anstånd till den 31 augusti för att kunna utveckla bolagets talan.

Något som länsstyrelsen också beviljat.

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons