Annons

Åtta skånska riksdagsledamöter anses företagsvänliga

Åtta skånska riksdagsledamöter från alliansen, varav hälften suppleanter, har hamnat på Företagarnas topplista "Vem bryr sig i riksdagen?", med initiativ i företagsvänlig riktning 2007/2008.
Kristianstad • Publicerad 8 juli 2008

Christer Nylander, folkpartist och Kristianstadsbo, är en av de ordinarie ledamöterna, och bokförs i Företagarnas statistik på plats 36, som han delar med ytterligare fem, varav ett par suppleanter. Enligt Företagarnas lista rör det sig om ett par individuella initiativ.

- Det är svårt att göra sådan här statistik rättvis. Själv driver jag frågor om lärlingsutbildning. Det gör jag sällan genom motioner, till exempel, jag påverkar i stället ministern direkt, säger Christer Nylander på telefon från Almedalsveckan på ett regnigt Gotland. Man kan påverka politiken på många olika sätt, fortsätter Christer Nylander, och det tror han för övrigt att alla gör.

Annons

Förra gången Företagarna gjorde en sådan här granskning, 2006/2007, låg ditt parti i topp bland de mest aktiva, nu är det moderaterna. Kommentar?

- Alla är överens om att företagen är viktiga för Sverige. Själv engagerar jag mig speciellt i företagens behov av utbildad arbetskraft.

Christer Nylander är ordinarie ledamot i utbildningsutskottet. Allra flitigast av alliansens skånska riksdagsledamöter är Marie Weibull Kornias (m), tätt följd av partikollegan Margareta Pålsson och ytterligare en partikollega, Sven-Yngve Persson på suppleantplats.

Flitigast i skånsk opposition är Ulf Holm (mp), Luciano Astudillo (s), Marie Granlund (s) och Göran Persson i Simrishamn (s).

Företagarna har satt betyg på enskilda riksdagsledamöter och inte hela partier och har begränsat undersökningen till områden som rör arbetsrätt, enklare regler, skatter, utbildning, trygghetssystem, upphandling och konkurrens, euron och konkurrensutsättning av arbetsförmedlingen.

Gunilla Ingels
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons