Annons

Augustvinnare föreläser på pensionärsuniversitet

Kristianstad • Publicerad 14 januari 2004

Augustprisvinnaren Nils Uddenberg föreläser i vår hos Christianstads Pensionärsuniversitet, som också uppmärksammar att det är 100 år sedan Harry Martinson föddes.

Professor Nils Uddenberg, som fick Augustpriset för bästa fackbok 2003, föreläser i ämnet "Biologin och synen på människan - en historisk betraktelse" den 28 april. Två veckor tidigare kommer Harry Martinson-sällskapets ordförande Bertil Palmqvist att berätta om författaren och 100-årsjubileet.

Annons

Övriga föreläsningar i vår handlar om mänskliga relationer av författaren och estradören Birger Ohlsson, om gamla instrument av musikarkeolog Cajsa S. Lund, om Kristianstads Vattenrike – ett framtida biosfärområde av ekomuseichef Sven-Erik Magnusson, om högskolans nya gastronomiutbildning av universitetslektor Eva Svederberg, och avslutningsvis om jazzen i Kristianstad av musiker Göran Gustafsson.

Föreläsningarna är gratis och hålls varannan onsdag i Lilla Salen.

I vår startar Christianstads Pensionärsuniversitet 17 studiecirklar, bland annat i flera språk, i data, i klassisk musik och den nya kursen i retorik. I maj planeras för en dagstur till Ebbamåla bruk och ABU-museet i Svängsta. Christianstads Pensionärsuniversitet startade 1999, har 230 medlemmar och börjar bli smått trångbodda i sina lokaler hos Folkuniversitetet.

– Men det finns expansionsmöjligheter i huset så vi kan möta framtiden; vi förväntar oss en boom när 40-talisterna som pensionärer ska börja gå i cirkel, säger pensionärsuniversitetets ordförande Torsten Wenhov.

Birgitta Mattisson

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons