Annons

Avspark för Samres nya transportörer

Kristianstad • Publicerad 23 januari 2004

100 representanter från taxibolag, kommuner och Region Skåne samlades i Höör på torsdagseftermiddagen, för att diskutera hur färdtjänsten och sjukresorna ska fungera när de nya kontrakten med Samres träder i kraft. Arrangör var Samres.

– Vi har nya avtal för 100 transportörer. Därför vill vi skapa direktkontakter snabbt mellan oss, transportörerna, kommunerna och sjukvården. Det är alltid lättare att prata med någon man sett, förklarar Samres vd Björn Falk.

Annons

Är det en lärdom ni dragit efter starten i en rad kommuner sommaren 2002 då färdtjänsten inte fungerade?

– Nej, då var inte transportörerna nya. Men en lärdom är att mänskliga kontakter är viktiga, säger Björn Falk.

Att en rad kommuner, däribland Kristianstad, bestämt sig för att säga upp avtalet med Skånetrafiken har inte haft någon betydelse för kickoffen.

Den var bestämd sedan tidigare, enligt Björn Falk. Varken Kristianstad, Hässleholm eller Östra Göinge var representerad vid torsdagens kickoff.

Ingela Rutberg

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons