Annons

Balsberget kan bli naturreservat

Kristianstad • Publicerad 23 januari 2004

Kristianstad. Länsstyrelsen i Skåne vill göra naturvårds-området Balsberget till naturreservat. Genom detta hoppas man bland annat kunna bevara och delvis återskapa ett natur- och kulturlandskap präglat av restberget Balsberget. Man vill också tillgodose allmänhetens intresse för att uppleva områdets natur samt informera besökarna om områdets karaktär med dess naturmiljöer, produktionsskogar, geologi och kulturhistoria.

På onsdag ska kommunstyrelsens arbetsutskott ta ställning till Länsstyrelsens förslag. Mark- och exploateringskontoret i kommunen föreslår politikerna i arbetsutskottet att ställa sig positiva till förslaget under vissa förutsättningar: att alla typer av intrångsersättningar med anledning av bildandet av reservatet bekostas av staten och att man årligen ersätts för tillfartsväg, parkering, stigar och allmänhetens nyttjande.

Annons

Kommunen har tidigare haft vissa driftskostnader för området. Mark- och exploateringskontoret föreslår att man även i fortsättningen betalar dem.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons