Annons

Banverket ber om ursäkt

Kristianstad • Publicerad 14 januari 2004

ÖNNESTAD. Banverket ber en fastighetsägare i Önnestad om ursäkt. Banverket Produktion har missat att informera om pågående arbeten som under 2003 utförts nattetid vid fastigheten. "Vi beklagar att fastighetsägaren inte har fått information om nattarbeten i god tid före spårarbetena utförs. Vi skall ta tag i problemet omedelbart" skriver Banverket i ett brev.

Man konstaterar också att den oro fastighetsägaren känner inför vibrationer och buller är obefogad. Det framkom inget anmärkningsvärt vid den bullermätning som gjordes i september 2002, värdena vid den aktuella fastigheten skiljer sig inte från de kringliggande och det överstiger inga gränsvärden. Däremot ska fastigheten snart besiktigas, eftersom utredningen i samband med bullermätningen visar att tio fönster bör bytas ut för att få ner bullernivån inomhus.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons