Annons

Barnfamiljer väljer bad och sol

–  Kristianstadsbornas resmål varierar.
Kristianstad • Publicerad 16 januari 2004
Renata Poulsen, Kristianstad. – Vi skall åka i maj. Förmodligen blir det Rhodos vilket i så fall blir första gången. Det kan också bli Grekland och Turkiet där jag varit tidigare.
Renata Poulsen, Kristianstad. – Vi skall åka i maj. Förmodligen blir det Rhodos vilket i så fall blir första gången. Det kan också bli Grekland och Turkiet där jag varit tidigare.Foto: 

Det konstaterar Ingrid Arestad, säljare på Ticket.

Att charterresande ökat har hon märkt.

Annons

– Vi säljer många resor och har dessutom många förfrågningar om resor till olika chartermål. Jag tror att värmen lockar och då är i första hand Mallorca som gäller säger hon.

Folk väljer också Cypern, Kreta, Rhodos och Bulgarien.

– Men säger Ingrid Arestad. Det finns uppstickare. Vi har en ny storsäljare i Azorerna med STS Solresor vars resor vi nu börjat sälja.

Barnfamiljer frågar i första hand efter sol och badresor. Par frågar mer efter rundresor eftersom de vill ha mera upplevelser.

Redan i september kom resekatalogerna ut för sommaren 2004. Fritidsresor var först ut därefter Always, Ving och Solresor.

– Redan då blev det fart på försäljningen. Vi är redan ganska fullbokade på vissa avresor. Framförallt efter det att skolan slutat och hela juli är beläggningen stor, säger Ingrid Arestad.

Hon tror att folk känner trötthet och inte vågar chansa på att det skall bli fint väder i sommar och därför bokar en utlandsresa.

Lars Åström

044-18 56 49

Lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons