Annons

Beslut om arenan överklagas – igen

Kristianstad • Publicerad 12 juli 2008

ººDen privatperson som tidigare överklagat arenabygget återkommer nu med nya krav till länsrätten. Mannen har tidigare haft synpunkter på kommunstyrelsens godkännande av budgetförslaget för nästa år och flerårsplanen 2010– 2011.

Han ville att länsrätten skulle pröva budgetbeslutet i delen som rör arenaprojektet. Han ville också att länsrätten inhiberar (stoppar) projektet, inklusive sidoprojekt, med hänvisning till att kommunal-ekonomisk budget saknas.

Annons

Men eftersom det beslutet inte var justerat och endast taget i kommunstyrelsen valde länsrätten att inte medge någon inhibering och överväger dessutom att avskriva övriga delar av överklagandet.

Nu har däremot kommunfullmäktige sagt ja till sin budget, vilken i allt väsentligt liknar det tidigare överklagade beslutet. Privatpersonen återkommer därmed med ett nytt överklagande. Han anser bland annat att Kristianstads kommun agerar olagligt när den lägger arenainvesteringen i ett kommunalt bolag.

Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons