Annons

Bidrag till arbetskläder

Det blir tre miljoner kronor avsatt för fria arbetskläder till anställda inom omsorgsförvaltningen.– Naturligtvis är det ett sedvanligt populistiskt förslag från Barbro Kärrstrand med flera.
Kristianstad • Publicerad 18 december 2002

Det sade omsorgsnämndens ordförande Göran Wagermark. Beslutet att införa fria arbetskläder avgjordes efter stöd av en majoritet i kommunstyrelsen bestående av de borgerliga partierna och vänsterpartiet. Även miljöpartiet stöder beslutet. Pengarna ska fås genom en motsvarande minskning av kommunens resultat. Göran Wagermarks kritik ovan riktades till att varken Barbro Kärrstrand (fp) eller Michael Anefur (kd) tidigare i omsorgsnämnden respektive budgetberedningen hade yppat något om att de ställer sig bakom ramutökningen på tre miljoner kronor till omsorgsnämnden. – Vi anser i vårt förslag att det inte gick att prioritera inom ramen. Vi föreslog att ge omsorgsnämnden i uppdrag att inom ramen för nämndens budget hitta en lösning. Det kanske inte kunde ske omedelbart, men successivt hade man hittat en lösning, sade han. Kommunfullmäktige beslutade också att inrätta en äldreombudsman. De borgerligas förslag till detta var att en sådan skulle placeras under kommunledningskontoret och betalas med de 300000 kronor som uteblev till samlingslokaler i Sommarlust, men eftersom sjöbopartiet ville avsätta 400000 kronor, beslutade fullmäktige slutligen att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram en placering för äldreombudsman och hur en sådan ska finansieras. På beslutet om äldreombudsman avvek bara vänsterpartiet, som fick ta emot kritik för detta av bland andra Barbro Kärrstrand (fp). – Det är synd att Britt-Marie Pettersson och vänsterpartiet saknar empatin för de mest utsatta grupperna. Det behövs någon utanför den kommunala byråkratin som bevakar de äldres rättigheter. – Vi tycker att verksamheten ska ha en så god service så att man inte ska behöva den kontrollen, svarade vänsterpartiets gruppledare Britt-Marie Pettersson. I övrigt gick majoritetens budgetförslag för omsorgsnämnden igenom. Den mesta tiden av debatten ägnades åt frågan om behovet av fler platser i särskilt boende. – Barbro Kärrstrand säger att mor Anna själv ska få välja sitt boende och i princip är det så att alla som söker om särskilt boende blir beviljade det, sade Göran Wagermark. – Tänk att vi har så olika verkligheter när det gäller mor Annas rätt att välja. Dagens äldre ifrågasätter inte så som vi 40-talister kommer att göra. Marcus Haraldsson 044-18 56 13 marcus.haraldsson@kristianstadsbladet.se

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons